Om forfatteren Maren Westlie Mathisen

Panthera og unge forfattere

Panthera Publishing gjør noe ingen andre forlag her i landet gjør – de fokuserer på unge, talentfulle og ambisiøse forfattere. Ved å hjelpe ungdommen fremover kan vi vekke en ny generasjon med norske forfattere, noe Norge vil nyte godt av. Panthera har allerede hjulpet en del ungdommer inn i søkelyset, og en av de mest lovende skribentene forlaget har skrevet kontrakt med er Maren Westlie Mathisen. Hennes debutroman ble veldig godt mottatt og har fått positiv kritikk av både ungdommer og voksne mennesker. «Brente Barn Skyr Ilden» tar leserne inn i et mørkt og dystert miljø, der man får møte en rekke ulike skikkelser og deres syn på livet. Det er nesten utrolig at en 20 år gammel jente kunne skrive en så grundig, gjennomtrengende og spennende bok om et liv hun neppe har erfart på egenhånd. Maren er en livsglad jente på jakt etter nye opplevelser og med et pågangsmot som nærmest garanterer henne en positiv utvikling.

Representerer Lier

Maren Westlie Mathisen kommer fra Lier i Osloområdet, der flere unge talenter har blitt funnet de siste årene. Panthera Publishing samarbeider også med Kristine Oseth Gustavsen, som kommer fra Lier og har publisert to bøker gjennom forlaget før sin 22-årsdag. Maren Westlie Mathisen følger samme fotspor, og ved hjelp av sine meningsfeller i Panthera Publishing vil hun fortsette å skrive flotte bøker som passer like godt til ungdommer som til eldre mennesker på jakt etter noe nytt. Panthera satser høyt på å dyrke frem skrivetalenter, og ungjentene Maren og Kristine er gode eksempler på at forfatter-Norge har mye å by på, så lenge man leter. Nå vil Lier dukke opp på Norgeskartet som et sted minst to unge forfatterspirer trekker sin inspirasjon. Kanskje bør man åpne opp en møteplass for skribenter i området?

Forfattertalentet

Det er tydelig at Maren Westlie Mathisen har et stort talent hva angår litteratur og skrivekunst generelt. Hun skriver nøkternt, med sterkt fokus på ordene hun velger, og vet nøyaktig hvordan man fanger oppmerksomheten til leserne helt fra innledningen. Hittil har hun kun rukket å publisere én bok gjennom Panthera, men det kommer garantert flere i årene som kommer. Hennes første bok er gjennomsyret med detaljer som drar leseren inn i handlingen, og det er nok denne spesielle egenskapen hun bør fortsette å utvikle i årene som kommer. «Brente Barn Skyr Ilden» åpner seg opp etter hvert som man leser, og man danner et forhold til karakterene i boken. Å skrive såpass godt som 20-åring er et under i seg selv.

Musikktalentet

I tillegg til å skrive bøker, er Maren Westlie Mathisen også en aktiv musiker. Også innen denne retningen representerer hun Lier, og skolekorpset hun spiller i har vært med i flere nasjonale konkurranser der man kunne se frøken Mathisen spille klarinett. Allerede som 14-åring viste hun en solid forståelse for musikk, noter og rytmer. Kanskje var dette en av drivkreftene til hennes raske utvikling innen det litterære yrket?

Passende hobbyer

Når man skaper kunst, uansett om det er snakk om musikk, skuespill, teater, kunst eller litteratur, er det viktig å ha en passende livsstil. Man trekker nemlig til seg inspirasjon fra sine omgivelser, og hvis man passer på å bruke fritiden til noe utviklende kan man raskt se egenskapene sine øke i omfang. Maren Westlie Mathisen er glad i rock-musikk, men har god forståelse for klassisk også. Samtidig er hun glad i skrekkfilmer, spesielt der man finner monstre og det overnaturlige. Det er denne mørke, så vidt synlige frykten for mørket og negativiteten som speiler seg av i hennes debutroman. Den unge jenta sier selv at hun trekker inspirasjon fra alt rundt seg – derfor håper vi at hennes neste bok vil ta oss til et helt nytt nivå.