Om forfatteren Astrid Luisa Niebuhr

Fra Tyskland til gode, gamle Norge

Hvis du ikke har hørt om Astrid Luisa Niebuhr hittil, er det på høy tid at du finner ut mer om denne lovende forfatteren. Hun har nemlig en fantastisk fremtid foran seg, så lenge hun fortsetter å fokusere på det hun elsker mest. Astrid Luisa Niebuhr er en 22 år gammel jente som ble født i Tyskland til norske foreldre. Så fort jenta ble født, flyttet familien tilbake til moderlandet og bosatte seg på en gård i Stange kommune, like ved Mjøsa. Astrid Luisa viste fra tidlig av et talent for kunst og kultur, og med hjelp fra foreldrene fikk hun muligheten til å utvikle seg i denne retningen. Det var spesielt forfatteryrket som virket spennende for henne, og den aller første boken hun publiserte ble skrevet allerede mens Niebuhr gikk i 9. klasse på Steinerskolen. Denne boken ble deretter finslipt og gitt ut med hjelp fra Panthera Publishing. Derfra har karrieren bært rett opp for unge Astrid, og hun har fått en rekke tilbud fra alle kanter.

Fabula-serien

Den nevnte boken som Astrid Luisa Niebuhr skrev i 9. klasse på ungdomsskolen fikk navnet «Aero», og når Anette Sivertstøl hadde lest gjennom den var hun fast bestemt på å publisere den så raskt som mulig. Det er nemlig stor mangel på fantasibøker her i Norge, spesielt med norske forfattere bak «spakene». Debutboken «Aero» var et helt klart bevis på talentet Niebuhr sitter på, og etter minimalt arbeid kom neste bok i samme serie på plass. Det ble nå klart at det verken var nok med én eller to bøker – en trilogi måtte komme på plass for å fullføre den spennende, magiske historien i boka. Først dukket «Magus» opp, og til slutt var «Deamon» å finne i bokhyllene. Alle disse tre rakk hun å fullføre før hun ble 20 år. Ingen hadde forventet et så stort engasjement av den unge jenta, men når man gjør det man brenner for går ting ofte raskere enn forventet.

Forfattersuksess

Så fort den første boka, «Aero», dukket opp i butikkene, ble det klart at Astrid Luisa Niebuhr ville bli en stor suksess. Talentet er synlig fra en mils avstand (metaforisk) – så fort du kommer noen sider inn i boka vil du neppe klare å tenke på noe annet. Den tidløse spenningen og finurlige blandingen av magi og virkelighet gjorde hele Fabula-serien til en stor hit. Det er nærmest umulig å kun lese én av dem – man vil straks løpe til butikken og kjøpe de to neste bøkene i serien når man setter seg inn i «Aero». Astrid har selv lest fantasi-bøker siden hun var 7 år gammel, derfor kan man si at hun har lang erfaring innen språkbruk og litteratur generelt. Dette er synlig allerede i hennes første bok, mens «Magus» og «Deamon» tar hele magien til et helt nytt nivå. Magi er tross alt fokuset hennes. Hun brenner for magi og mystikk, og ser ting som andre ikke ser. Det er denne atmosfæren man kjenner i bøkene til Niebuhr.

Operaprosjekter

Etter den strålende begynnelsen på karrieren, begynte stadig flere mennesker å legge merke til Niebuhr. Hun fikk straks en rekke forespørsler, nye muligheter og spennende oppdrag. Ikke alle passet henne, men ett stakk ut og fanget hennes oppmerksomhet – å skrive operasanger. Anette har alltid vært glad i opera, derfor var dette en spennende mulighet hun gjerne ville prøve ut. Det viste seg at alt hun tar i blir til gull. Hun skrev hele fire tekster til Operafesten 2012, med sangene fra Tyrone Landau i sentrum. Deretter fikk hun muligheten til å skrive en helt egen libretto, og litt over ett år senere hadde «Alt om min familie» premiere. Alt dette skjedde altså før Niebuhr fylte 20 år, og dette er bare begynnelsen.