Om diktsamlingen «Fra spirer til spor»

Pantheras første diktsamling

Panthera Publishing ble etablert i 2009, og siden dess har de hjulpet flere spennende forfattere ut i søkelyset. Det beste med forlaget er deres fokus på unge talenter, fra ungdomsalderen og opp til 25 år. Det er i denne alderen at folk trenger all hjelp de kan få, og med rett veiledning kan man raskt bygge opp mot en karriere som vil vare livet ut. Ved hjelp av Panthera har flere lovende skribenter fått vokse i fred og ro, og flere av dem har fått prestisjefylte utmerkelser som følge av den kunstneriske friheten de får av forlaget. Blant annet har Kristine Oseth Gustavsen fått massive positive tilbakemeldinger for sin første roman «I dypet av en ruin», som blant annet har blitt sammenlignet med selveste Harry Potter. Hun ble deretter kåret til årets poet og har gitt ut flere nye bøker ved hjelp av Panthera Publishing. Etter hvert som ordet om Panthera spredde seg, tok stadig flere forfattere og poeter i kontakt med forlaget. Slik fikk man samlet inn en god del materiale, og etter mye om og men var Panthera klare for å gi ut sin aller første diktsamling. Det er uten tvil mange dyktige diktere her i Norge, spesielt blant den yngre generasjonen. Det varmer hjertet at unge mennesker skriver dikt, og samlingen «Fra spirer til spor» er et perfekt bevis på at det litterære Norge lever i beste velgående. Dette er den første diktsamlingen Panthera Publishing har gitt ut, men vi tror at det vil komme flere etter hvert. Den flotte samlingen har høstet gode tilbakemeldinger og gitt en rekke forskjellige forfattere muligheten til å nå ut til folk.

En rekke spennende forfattere

Når du kjøper denne diktsamlingen, vil du muligens bli overrasket over det store antallet forfattere som har bidratt til boken. «Fra spirer til spor» inneholder dikt fra ikke mindre enn 18 ulike forfattere, alle med sin egen stil og sjanger. Dermed kan du oppleve et stort antall forskjellige typer dikt og slik finne frem til akkurat de dikterne som rører hjertet ditt mest. Panthera har kommet i kontakt med diktere fra hele landet – her finner du talenter fra Tromsø, Oslo, Lier og mange andre steder. Det spesielle her er at alle forfatterne var mellom 14 og 23 år gamle når de skrev diktene, derfor kjenner man en særegen atmosfære sige inn i kroppen når man leser boken. «Fra spirer til spor» er skrevet av forfattere som fokuserer på helt forskjellige ting, og forstår verden på egne måter. Her finner du dikt fra Kristine Oseth Gustavsen som vi nevnte ovenfor, samt det unge stortalentet Astrid Luisa Niebuhr. Dessuten bør du få med deg de lovende skribentene Erlend Stenberg, Ole-Marius Ofsthus, Isolde Kjærsdal, Freja Dohrn Ellefsen, Daniel Bolstad Fløde, Silje Akselberg Iversen, Marte Lindholm, Ayla Lumine og flere andre. De unge skribentene vil vekke minner fra yngre dager, eller gi deg et innblikk i ungdommenes tanker og meninger. Hvis du er ungdom selv, kan du finne svar på ulmende spørsmål eller dype tanker som kan virke «tabu». Uansett om du er glad i dikt fra før eller ikke, er «Fra spirer til spor» verdt å ha på bokhylla. Denne diktsamlingen er den første av sitt slag i Norge, og er dermed en stolthet for Panthera Publishing som gjorde en gigantisk jobb for å få det hele på plass.

Kjøp «Fra spirer til spor»

Selv om Panthera Publishing er et lite forlag, har de tiltrukket seg en god del oppmerksomhet fra både fjernt og nært – spesielt gjennom samarbeidet med Astrid Luisa Niebuhr og Kristine Oseth Gustavsen. Derfor vil du finne «Fra spirer til spor» i en rekke butikker landet rundt. Stikk innom din lokale Norli-butikk, så vil du sikkert finne diktsamlingen. Ellers ber du bare butikkmedarbeiderne om å bestille boka til deg, dersom du ikke vil kjøpe den på nettet selvstendig. Du finner den på hjemmesidene til Tanum, og med en beskjeden pris på under to hundre kroner finnes det neppe noen grunn til å hoppe over samlingen.